Лучшее средство от простуды. The best remedy for colds.
Tea made from ginger, cinnamon and cranberries — the best remedy for colds
So, for vitamin tea for colds, you will need:
Grated root fresh ginger — 1 tablespoon;
Ground cinnamon — 1 tsp;
Mashed fresh or frozen cranberries — 2 teaspoons;
Boiling water — 0.5 liters.
Take a large porcelain teapot, scald it from the inside, to put all of the above ingredients, cover with boiling water, wrap a towel and wait for 20 minutes. Fragrant and useful drink is ready!
There is an alternative method of cooking — in an enamel pot. Tea can hold on low heat for 2-3 minutes, and then wrap up on 10 minutes. In any case, it is not necessary to filter after brewing, that all the components settle to the bottom and continue naturally in the drink giving their valuable substances.
How to drink tea for colds?
Drink this tea is better as a family, a glass three times a day. Like any decoction, it should be used either for half an hour before a meal, or at least one and a half hours after the meal. If you already feel well, be sure to have a drink of hot tea before going to bed.
Let’s say you eat dinner at 7 pm. Then half of the ninth leisurely drink of tea for colds, can be even a couple of mugs. And at 11 pm bedtime. This order of treatment is optimal, as much ginger tones, and cranberries has a diuretic effect. This combination, you know, is not conducive to sleep.
Many are confused by the bitter taste of the healthful tea for colds. But it is better to avoid the temptation to sweeten it with sugar. Try to drink a drink a bit of sugar with honey. This tasty and very useful, especially in the season of colds, because the honey perfectly strengthens the immune system. Important: do not put honey directly in your tea. Caught in a hot environment, it loses significant share of its miraculous properties. Better Eat half a teaspoon of honey, then drink it two or three generous sips of tea.Фильм носит информационный характер, перед употреблением необходимо посоветоваться с вашим врачом.рецепт приготовления и применения лечебного чая от Дмитрия:
Чай из имбиря, корицы и клюквы — лучшее средство от простуды.
Итак, для витаминного чая от простуды вам понадобится:
Возьмите большой фарфоровый чайник, обдайте его изнутри кипятком, поместите
все вышеуказанные ингредиенты, залейте кипящей водой, заверните полотенцем и
подождите 20 минут.
Ароматный и полезный напиток готов!
Существует альтернативный способ приготовления — в эмалированном горшке.
Чай можно держать на медленном огне в течение 2-3 минут, а затем завернуть на
10 минут. В любом случае нет необходимости фильтровать после заваривания,
чтобы все компоненты опустились на дно и продолжали естественно растворяться в напитке, отдавая свои ценные вещества.
Как пить чай от простуды? Пить этот чай лучше по стакану 3 раза в день.
Как любой отвар, его следует использовать либо за полчаса до еды, либо, по крайней мере, через полтора часа после еды.
Если вы уже хорошо себя чувствуете, перед тем, как ложиться спать, обязательно
выпейте горячий лечебный чай.
Предположим, вы ужинаете в 19:00. Тогда в половине девятого можно выпить чай от простуды даже пару кружек. И в 11 часов вечера тоже.
Многие смущены горьким вкусом лечебного чая от простуды. Но лучше избегать
соблазна подсластить его сахаром. Попытайтесь выпить немного чая с медом. Это
вкусно и очень полезно, особенно в период простуды, потому что мед отлично
укрепляет иммунную систему.
Важно: не помещайте мед прямо в чай. Попадая в жаркую среду, он теряет
значительную долю своих чудесных свойств. Лучше съешьте половину чайной ложки меда, затем выпейте два или три щедрых глотка чая.